Ga verder naar de inhoud

Over Mezelf

Ik ben geboren op woensdag 7 februari 1990. Samen met mijn broer en twee zussen groeide ik op in de bruisende hoofdstad Brussel. Ik was een heel creatief en energiek kind. School was voor mij erg stresserend, Vanaf het eerste leerjaar tot en met het vijfde middelbaar hebben leerkrachten mij en mijn ouders verteld dat er nog zoveel in me zit, maar dat het er maar niet uitkomt. Ik was best volwassen voor mijn leeftijd, lette goed op en stelde vragen, maar mijn punten reflecteerden mijn prestaties in de klas niet. Gelukkig werden we snel doorverwezen en kreeg ik de diagnose van dyslexie. Vele jaren ging ik naar de logopediste. Maar ik wou bewegen en creatief bezig zijn, heel gemotiveerd kregen mijn ouders mij nooit en mijn inzet tijdens de logopedie was dan ook beperkt.

Ik kon wel volledig mezelf zijn bij dieren of tijdens het beoefenen van sport. Na heel lang aandringen kreeg ik op mijn plechtige communie eindelijk mijn eigen hond, Rani. Zij was vanaf de eerste ontmoeting mijn steun en toeverlaat. Door mijn andere passie - sport – ging ik naar de sportschool. Daar leerde ik mijn partner, Jess, kennen. 

Na het middelbaar voelde ik dat ik iets in de zorg wilde doen, maar ook mijn creatieve vaardigheden wou ik steeds meer ontwikkelen en inzetten. Al mijn interesses kwamen samen in de opleiding ‘Ergotherapie’. Met dat diploma op zak begon ik bij Vzw Borgerstein, waar ik met veel liefde zorgde voor de dagbesteding van mensen met een mentale- en/of verstandelijke beperking. 


Al snel merkte ik dat ik graag met kinderen en jongeren werk, dus besloot ik om me bij te scholen en mijn lerarendiploma te halen. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan uit de jeugd- en kinderzorg. Zo heb ik werkervaring opgebouwd bij GAUZZ (Gedragsstoornissen bij jongeren met AUtisme en Zware Zorgbehoevendheid), de gesloten gemeenschapsinstelling “De Grubbe” en het Leersteunnetwerk (voor kinderen met hogere zorgnood in het reguliere onderwijs).

In 2020 leerde ik verzorgpony Timo kennen. Hij veroverde snel een speciaal plekje in mijn hart. Ook voor mijn dochter werd hij snel een belangrijke factor in haar leven. Na een drukke dag op school hielp hij haar te (p)aarden en tot rust te komen. Ik geloofde dat Timo nog veel meer kinderen kon helpen. Dat heeft mij de aanzet gegeven om me in te schrijven voor de opleiding ‘zorgverlener met therapiepaarden’. Tijdens deze opleiding viel alles als een puzzel in elkaar en wist ik meteen dat dit mijn passie is en wat ik wil uitdragen met Silsomzorg.

Privé

Naast mijn job ben ik vooral mama van Lio en Nino en partner van Jess. Ons gezin telt verder nog een aantal viervoeters: onze hond Ona, 5 Vlaamse reuzen, kipjes en vissen.

Ik word verder heel blij van:

 • Een ochtendloopje in het Silsombos
 • Sinds ik kinderen heb: een goede tas koffie, het liefst met veel melk en een suikertje
 • Uren spenderen achter mijn naaimachine
 • Sushi met een goed glas rode wijn
 • Gezellig keuvelen met vriendinnen
 • Een vrolijk kindersnoetje grimmen
 • Een dagje uit met de familie

Mijn opleidingen

 • Bachelor in de ergotherapie (Hogeschool-Universiteit Brussel)
 • Specifieke Leraarsopleiding (CVO De Oranjerie)
 • Cursus Fotografie (CVO Volt, Leuven)
 • Snit en naad (CVO De Oranjerie)
 • Zorgverlener met therapiepaarden (Syntra)

Missie

Kinderen en jongeren laten ervaren dat ze uniek en bijzonder zijn en bovenal dat ze fier mogen zijn op hun eigen ‘ik’, zodat ze zichzelf aandacht en een aanpak op maat gunnen. Ik wil bijdragen aan hun leven, opdat ze iedere dag het beste uit het leven halen en voluit voor hun eigen ambities durven gaan, ook wanneer die tegen de stroom ingaan.